INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, 100 g uzeného špeku, 2 cibule, 50 g oleje, 3 kyselé okurky, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce másla, lžíce hořčice,1/4 lžičky pepře, lžíce soli, 1/8 l zakysané smetany, 1 dl horké hovězího vývaru, 2 dl studeného vývaru nebo vody.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na 2 cm vysoké plátky, které z obou stran naklepeme paličkou a osolíme. Z vnitřní strany jen zlehka opepříme a potřeme hořčicí. Protože na každý plátek přijdou dva hranolky špeku, hranolek kyselé okurky, lžička nakrájené cibule, proužek natvrdo vařeného vejce, musí být plátek masa dostatečně veliký, aby se do něho všechny ingredience vešly, hlavně proto, aby se dal dobře svinout zavázat nití, aby z něho během dušení obsah nevypadával. Nyní zahřejeme ve větším kastrole olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli dosklovata zprudka na ní orestujeme hladkou moukou poprášené ptáčky ze všech stran. Když orestované ptáčky zešednou, podlijeme je asi 1 dl horkého vývaru nebo vody. Ptáčky budeme dusit pod pokličkou nejméně 1 ½ hodiny (podle jakosti a stáří masa), proto je nezapomeneme během dušení často podlévat a obracet. Hotové ptáčky vyjmeme a hluboký talíř a přikryté je postavíme na teplé místo. Vydušenou šťávu zaprášíme 2 lžícemi mouky, kterou chvilku na tuku osmažíme a pak postupně, při stejné teplotě, budeme ředit studeným vývarem a smetanou. Množství tekutin (vývaru a smetany), kterými budeme ředit šťávu s moukou, si určitě sami, podle toho, jak hustou omáčku budeme chtít. Do hotové omáčky rozkrájíme zbytky okurek, vajíček, špeku, rozmícháme trochou hořčice a spolu s ptáčky ještě chvilku prohřejeme. Před podáváním nezapomeneme ptáčky zbavit nití. Příloha: Houskové nebo bramborové knedlíky, nebo rýže.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1417 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA